lørdag den 21. juli 2012

Mad på tur del 2. Og boller til hverdag og fest

Når vi laver fedtfattige pølsehorn bruger jeg denne opskrift:
Maks 25 g gær 15 kunne klare det
5 dl lunken vand
650 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
100 g grahamsmel
1 spsk sukker
3 tsk fuld salt.

Varieres med solsikkekerner, græskarkerner, musli havregryn o.lign.
Opløs gæren i vandet og bland alle andre ingredienser. Dejen skal helst være lidt våd ellers tilsæt mere vand. Stil i køleskab natten over.

Dagen efter laves der boller ca 10 store, eller f.eks pølsehorn.

Bages ca 13-15 min ved 180 grader. Perfekte til fødselsdags boller (helst helt friske og varme) og sandwich boller.

En opskrift mange har spurgt efter :)

Ps her laves der altid dobbel portion så der er til fryseren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar