mandag den 16. juli 2012

Dagens krea :)

Er jo alene med ungerne her i denne skønne sommertid.. Eller!! Så skulle finde på noget aktivitet, gerne noget der ikke krævede at mit korpus skulle forlade boligen, men også noget begge unger (1 og 3.5 år ) kunne være med til. Det blev til trylle dej :)
Opskrift m.v taget fra denne side:
http://www.legeide.dk/lege/trylledej.html

2 kopper mel, gerne med lidt top på. 1 kop salt. 1 kop vand og 1 spiseskefuld olie.
Det hele æltes sammen, og dejen er færdig. Lad børnene gøre det selv. Det sviner forfærdeligt, men er nemt at støvsuge op bagefter, når det er tørret lidt ind. Og det er en god øvelse, til at lære at bage
Dejen opbevares i en plastpose eller bøtte, indtil den skal bruges. På den måde kan den sagtens opbevares et par uger.

Når man har lavet sine figurer skal de tørres, og det gør man ved at bage dem på bagepapir. Trylledej må ikke få for meget varme, da det så revner. Vi har god erfaring med at starte på 50 C, skrue op til 75, 100 og til sidst 125, og lade dem bage 1 time på hvert niveau. Er figurerne tykke, så skal de nok have lidt længere. De er færdige, når de er hårde, og lyder hult, når man banker på dem.

Vi startede tidligt, lige efter morgen maden, og så er par timers hygge med at forme og ælte. Så røg de i ovnen ca 4 timer endte vi på!! Så inden aftensmad kunne vi igen sidde et par timer og hygge med at male det.
Alletiders indendørs projekt som ikke kræver noget man ikke har :)

Ps. Groft salt duer ikke, men med en stavblender kan det lige fines lidt af :))

Ingen kommentarer:

Send en kommentar