torsdag den 6. september 2012

Gode råd mm.

Jeg er ikke en husmor af den gamle skole, den type der ved hvordan man behandler alle pletter, eller skrubber huset med brun sæbe.
Jeg har lært lidt fif hist og her, men synes stadig ikke jeg har fået nok :)

Dette indlæg bliver derfor en opsamling af fif og råd fra alle mine venner og bekendte, og vil løbende blive opdateret.
Kom gerne med input og ekstra råd :)

*Hvis man har nogle guld/sølv smykker der er blevet grimme:
Så tag et skål, put et stykke sølvpapir i bunden (gerne et par små huller i det) 1 tsk salt oven på, og så kogende vand i, og ned med smykkerne. De bliver super fine :)

*Hvis du har brændt noget på panden eller gryde eller fad, så en eller to tsk bagepulver og kogende vand, så sker der en kemisk reaktion. Det samme gælder termokander brugt til kaffe ;)
*Coca cola til at tage kalk i wc og vaske ;)
*Grimme bageplader - en sort sæk med lidt salmiakspiritus/ eller brun sæbe... Knude på og lad stå natten over udenfor... Super nemme at gøre rene
*Rens af glaspladen i brændeovne - krøl en avis side sammen og gør den væd på den ene side, dyp den dernæst ned i asken og gnid på glasset. Den bliver så flot.
*Vask hænder i kaffe grums. De bliver så bløde.
*Halver en citron og gnid dine badeværelses fliser ind i citron saften. Kalken forsvinder, og det dufter friskt og dejligt.
*Hvis kummen er blevet brun/gul/grim og ulækker, lig da 2 opvasketabt fra opvaskemaskinen ned i vandet og ladet det stå natten over - så bliver den noget nemmere at gøre ren igen!
*Brug en sytråd til at skære kagebunde ud (start med at lave en rille med en kniv i kanten, så er det det nemmeste i verden :)
*Blod på tæpper, fjernes med koldt vand!
*Limrester på metal/glas/plastik osv, opløses med madolie.
*Når i pudser vinduer så put en lille bitte smule eddikesyre i det varme vand med lidt opvaske middel :) wupti INGEN striber. Det sørger eddiken for
*NANO svampe (hedder de vidst) Kan fåes i netto indimellem. De tager ALT! Helt sikkert også kødsovs på jeres bord.  - Jeg havde efterspurgt et alternativ til klorin.
*Det mest effektive mod pletter på tøj, er opvaskemiddel på pletterne, og i en tætlukket pose, indtil det skal vaskes (meget gerne et par dage efter)
*Overmodne bananer, skrælles og lægges i en frysepose, og så i fryseren, til den dag man skal bage banankage ;)

Jeg takker mine FB - piger for dejlige input :)

1 kommentar:

  1. En kommentar fra sidelinien: Lige en kommentar til det første gode råd :) det virker fordi salt ætser ? sølv. Derfor er det ikke et vidundermiddel :) brug i stedet sølvrens, det virker og ødelægger ikke smykker på sigt :) Jeg havde en kunde den anden dag der havde kogt sin kæde, ikke noget den var blevet speciel køn af :) ellers skønt med godt råd til at gøre hverdagen lettere for os andre :)

    SvarSlet