torsdag den 20. september 2012

Edderkop kage..

Min store dreng er lige fyldt 4, og havde ønsket sig en kage formet som en edderkop. Hvad du ønsker skal du få :)

How to:
Bag kagebunde. (Se opskrift her på bloggen)
Put film i en skål.
Lig første lag kagebund i skålen, gerne lidt op af siderne.
Fyld første slags fyld i(opskrift kommer om lidt)
Put endnu en bund i, husk siderne.
Pyt fyld 2 i, og brug den sidste bund som "låg"
Se evt princippet her: http://www.kagekonen.com/2008/02/sdan-laver-du-en-iglo-kage.html?m=1

Kagen kommer på køl til den har sat sig.

Vendes ud, og smøres op.
Her findes et utal af opskrifter, personligt elsker jeg denne:
Glasur / icing
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde.

Derefter påføres kagen et lag fondant.
Jeg laver det efter denne opskrift:
MarshMallowsFondant:
15 marshmallows
2 spsk. olie (fx. rapsolie)
4 spsk. vand
Ca. 1 pk. flormelis (hold endelig igen, heller for lidt end for meget :-) )

Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune. Så stille og roligt opvarmningen, så er det nemt nok.
Derefter blandes der flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med ske ell. pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske ell. dejkroge kan mere. Ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat.

Til sidst har jeg derudover brugt Royal Icing, som er glasur lavet med pasteuriseret æggehvider.

Fyld: 1 pk frosne hindbær koges op i en gryde. 5 blade husblas ligges i blød og smides derefter i gryden. Køl ned.
Ca 1/4 l piskefløde piskes hårdt, og de 2 ting vendes sammen.

Fyld 2: 200 g chokolade smeltes over vandbad, køles lidt ned, og blandes forsigtigt med 1/4 l piskefløde, pisket til flødeskum.

Håber jeg fik det hele med :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar