mandag den 27. januar 2014

LCHF forsøg med "Marengs"

Havde lidt æggehvider tilbage efter vi havde lavet hjemmelavet is (uden sukker) så måtte forsøge med Marengs.
Vidste smagen nok ikke ville være som almindelige så gav den lidt ekstra lakrids...

Den blev sprød helt "tør" og smager af lakrids, så ja egentlig ret vellykket - men selvfølgelig ikke en alm Marengs. 
Min is smagte lidt af stevia så jeg fik lige blandet lidt lakrids i den også, så satser på at i morgen og tage en portion lakrids is med lakrids Marengs :)

Opskriften på min Marengs er ret enkel:

Ca.3 æggehvider piskes stive, tilsæt 1-1/2 tsk stevia flydende og 2 tsk lakridspulver.
Stilles i toppe på bageplade.
Ovnen startes på 130 g skrues ned til 100 og bag i 1 time lad stå i slukket ovn i 20 min.
Færdig


2 kommentarer:

  1. Hej Bissemor :)
    Har prøvet disse marengs med lakridspulver - jeg brugte Stevia pulver af en art..
    Men de virker meget "tørre", støver og pulveriserer nærmest i munden og skal håndteres meget forsigtigt for ikke at pulverisere.. Gjorde dine også det?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linda. Ja sådan var mine også, vil prøve med sukrin næste gang. Jeg brugte mine som knuste på min is, det var lækkert. Men som alm Marengs duede de ikke helt godt.

      Slet