Havde æbler og pærer i overskud og ville prøve noget andet en mine traditionelle muffins.
Æble kanel muffins (med og uden marcipan)
Pære banan muffins
Grund dej:
200 g smør blødt
8 dl hvedemel
5 dl sukker (man kan nok godt bruge lidt mindre)
5 tsk bagepulver
1 tsk salt
4 tsk vaniliesukker (kan muligvis udlades)
Blandes og derefter tilsættes:
2 dl mælk
3 æg som piskes ud i mælken.
Nu er dejen ensartet og klistret.
Æble kanel:
4-5 æbler skrælles skæres i tern og koges 5 min blendes lidt.
Tilsæt kanel smag til - dryssede bare i så ved ikke hvor meget :)
Røres ud i halvdelen af dejen.
Tilsæt evt revet marcipan.
Pære banan:
4 pærer skrælles skæres i skiver og koges ca 5 min blendes lidt.
2 modne bananer moses og blandes i.
Blandes i den anden halvdel af dejen.
Bages 175 grader 20-25 minutter
De smager himmelsk, bløde saftige og luftige, og uden frugtstykker at tykke i ;)
Nøøøj de skal altså prøves!!
SvarSletDe blev super lækre, og min tanke om at frugt mosen ville give den blødhed og saftighed var korrekt :) og synes de holder sig bedre sammen uden frugtstykker hvor muffins godt kan falde lidt fra hinanden ved frugtstykker :)
Slet