fredag den 20. juni 2014

Mikroovnsbolle LCHF - min version

Der findes mange versioner af mikroovnsbollen, jeg plejer at lave den med hørfrø, den er nem og lækker.
Men i dag skulle det gå lidt stærkt og uden larm (blende hørfrø) så jeg eksperimenterende :)

Smelt en klat smør
Slå et æg i
Affedtet mandel mel (kan sikkert laves med hjemmelavet også)
Et drys hørfrø, sesam kerner og solsikkekerner.
Bagepulver og salt
Det hele skal gerne give en grødet konsistens.
I mikroovnen i ca 80 sekunder.

Rist evt. I brødristeren.

Man kan selvfølgelig smage mandelmelet en del, men fyldet skulle gerne opveje dette ;)

Smurte med smør, og fyldte smeltet cheddar ost på og spegepølse - toppet med agurk - mums.



fredag den 13. juni 2014

Lækker LCHF kage med æble/kanel

I sidste uge lavede jeg en lækker "wienerbrødsstang" LCHF med æble og kanel.
Den oprindelige opskrift var lidt for sød, så jeg har rettet til efter min smag :)

Dej:
140 g revet, mozarella
1 tsk smør
1-1/2 spsk Sukrin Gold
5 spsk hjemmemalet mandelmel
3 spsk kokosfiber
1/2 tsk vaniljepulver
1 æg

Remonce:
50 g smør ved stuetemperatur
50 g hjemmehakket mandelmel
20 g Sukrin Gold

Fyld
1 tyndt skåret æble
kanel

Smelt osten, smørret, vanilje og Sukrin i en gryde. 
Tag derefter gryden af varmen og rør de øvrige ingredienser i til du har en ensartet, glinsende bold. (Min blev ikke helt så fin)
Rul ud i en firkant så dejen er ca 2-3 mm tyk.
Skær siderne i strimler men efterlad en bund i midten til fyldet.

Remonces laves ved at blande ingredienserne.

Læg remoncen på midten, fordel æblerne oven på, drys med kanel, og flet strimlerne over fyldet – siderne først, enderne til sidst.

Bag ved 160 grader i ca 25 minutter eller til den er sprød og lysebrun

Mit billede er ikke så godt, og den var heller ikke så fin, men smagte fantastisk :)


Oprindelig opskrift og bedre billeder findes her:

http://johannecharnock.wordpress.com/2014/05/31/blabaer-wienerbrod-lchfstyle/

mandag den 2. juni 2014

Nem lækker og fyldig chokolade kage

Lavede igår en Gateau Marcel - en chokolade kage hvor du bager den ene halvdel af dejen kun - derudover består opskriften kun af smør, chokolade, æg og sukker.
Den er derfor også nem at lave som LCHF da sukker bare skiftes ud med sukrin.
Den er tung og heftig og skal nok spises med en klar vanilje is eler lign.