I sidste uge lavede jeg en lækker "wienerbrødsstang" LCHF med æble og kanel.
Den oprindelige opskrift var lidt for sød, så jeg har rettet til efter min smag :)
Dej:
140 g revet, mozarella
1 tsk smør
1-1/2 spsk Sukrin Gold
5 spsk hjemmemalet mandelmel
3 spsk kokosfiber
1/2 tsk vaniljepulver
1 æg
Remonce:
50 g smør ved stuetemperatur
50 g hjemmehakket mandelmel
20 g Sukrin Gold
Fyld
1 tyndt skåret æble
kanel
Smelt osten, smørret, vanilje og Sukrin i en gryde.
Tag derefter gryden af varmen og rør de øvrige ingredienser i til du har en ensartet, glinsende bold. (Min blev ikke helt så fin)
Rul ud i en firkant så dejen er ca 2-3 mm tyk.
Skær siderne i strimler men efterlad en bund i midten til fyldet.
Remonces laves ved at blande ingredienserne.
Læg remoncen på midten, fordel æblerne oven på, drys med kanel, og flet strimlerne over fyldet – siderne først, enderne til sidst.
Bag ved 160 grader i ca 25 minutter eller til den er sprød og lysebrun
Mit billede er ikke så godt, og den var heller ikke så fin, men smagte fantastisk :)
Oprindelig opskrift og bedre billeder findes her:
http://johannecharnock.wordpress.com/2014/05/31/blabaer-wienerbrod-lchfstyle/