tirsdag den 16. september 2014

Minecraft kage, sønnen 6 år (ikke LCHF)

Så blev min store dreng 6 år, wow tiden flyver afsted :)
Som traditionen tro skulle der jo en kage til, og drengen havde ønsket sig en minecraft kage så det skulle jeg jo prøve at lave.. Lad mig sige at mine gæster var begejstret for smag og udseende, og at sønnen godkendte.
Men lad mig sige, jeg laver ALDRIG en minecraft kage igen ha ha :)

I får lige lidt billeder af mit projekt..
Fyldet var lime mousse som jeg er meget glad for, og en jordbær mousse som jeg synes står godt til.
Bunde almindelige hvide.
Lavede også en lille rund kage med samme fyld (havde for meget) men med mandelbunde, og det bliver ikke sidste gang jeg laver de bunde.
Links til opskrifter da de alle er tyvstjålet ;) 
http://grydelappen.dk/2013/10/27/lagkage-med-limecreme-jordbaermousse-og-marcipan/
Mandelbunde her skulle deles i 3, det gik lige meeeeen.
http://himmelske-kager.blogspot.dk/2011/07/solbr-mousse-og-ndde-eller-mandelbunde.html?m=1

Alt blev lavet med æg fra egne høns, det gjorde bare det hele lidt bedre :)

Billeder af projektet:


Inden i


Og den lille runde:




onsdag den 3. september 2014

LCHF når det er for nemt at falde i..

Jeg har ikke lavet indlæg længe, det er først og fremmest fordi jeg ikke har haft noget nyt i forhold til opskrifter eller lign. Men også fordi livet bare drøner derudaf.. 

Jeg starter snart på at læse min HD i ledelse færdig, det sammen med fuldtidsjob, mand og 2 børn, gør af der ikke er plads til meget andet. Det gør også at det er nemt at springe over hvor det er nemmest når det kommer til mad, og når man lever liberalt LCHF som jeg gør, tillader man sig nogle gange lidt usunde ting... MEN dey griber jo om sig.. Det der sukker er mega vanedannende, så pludselig kommer hånden oftere og oftere i slikskålen.
Jeg bryder mine dårlige vaner ved at sørge for at få en god frokost, nok af det, og med gode fedtkilder.
Derudover så har jeg 86% chokolade i min skuffe og nelli dellis - og tyggegummi... Bare for at redde mig hvis det bliver alt for hårdt.

- nu må vi se hvordan livet som studerende sammen med fuldtidsjobbet som mor og arbejder kommer til at harmonere, og om jeg kan holde snitterne fra sukkeret..

mandag den 21. juli 2014

Længe siden Update - og LCHF i mit liv

Hold op det er længe siden jeg har skrevet noget - har da smidt et par opskrifter ind i ny og næ, men ellers ikke det store.

Sommeren står for døren, og i dag er første officielle ferie dag - dog har vi i år allerede nået rigtig meget:
Lalandia og Legoland, bonbonland og cirkus summarum.
Igår var vi i zoo og regner også med en tur på den blå planet.. Nå ja, og så en uges ferie på Gran Canaria :)
Så for første år har jeg faktisk ikke stress over at skulle nå alt muligt - for vi har
Nået det - vejret i Danmark er skønt, og vi trænger til afslapning :)

Status på LCHF i mit liv må være at det bliver - jeg ved ikke lige helt hvad det er, måske elsker jeg bare at min mave er flad og ikke oppustet, og at jeg kan spise lækker mad uden at tage på..?
Jeg tager mine friheder og mærker efter i kroppen, en håndfuld vingummier sidst på aftenen hvis det er det der er mest lyst til, et par tåre af en øl - en frisk bolle i ny og næ, eller et lækkert flute.
Men hvad er så LCHF ?
I mit liv betyder det minus ris pasta kartofler og brød som hovedregel - ingen sukker og ingen mel.
Jeg kan godt spise lidt fløde is, et par pomfritter eller lign. men ikke som et helt måltid / en hel portion..
Jeg bliver aldrig striks, det gider jeg ikke, og mine børn skal have lov at spise det de nu har lyst til - dvs jeg indfører langsomt flere og flere LCHF alternativer, feks vil de hellere have kesoplatter en alm pandekager, og blomkålsmos er så småt ved at vende tilpasning :)
Gnave grønt er der i stor stil til meget af vores mad - og når de bliver ældre bliver de nok bedre til en god frokost salat, fremfor rugbrød.
Jeg bruger ikke en masse ekstra fedt, men jeg buger ting der smager af noget, og så bruger jeg det til at få mæthed - en almindelig salat med kylling mætter mig ikke, men det gør den med en lækker fed dressing. Tomatsuppen får ekstra fløde og bacon, og den græske youghurt får også lidt fløde.. Det lyder som om jeg drikker meget fløde, men tror vidst kun jeg køber 1/4 L om ugen - jeg bruger et sjat hver dag i min kaffe, så fryser fløden ned i små isterninger.
Jeg tror ikke jeg spiser meget mere fedt en før, men jeg spiser meget mere grønt.
Nu har vi sommerferie så selvfølgelig skal alle regler bøjes lidt, men så længe det et med måde så gør det ikke noget. 

Håber I alle har/får en dejlig lækker sund sommer :)

fredag den 20. juni 2014

Mikroovnsbolle LCHF - min version

Der findes mange versioner af mikroovnsbollen, jeg plejer at lave den med hørfrø, den er nem og lækker.
Men i dag skulle det gå lidt stærkt og uden larm (blende hørfrø) så jeg eksperimenterende :)

Smelt en klat smør
Slå et æg i
Affedtet mandel mel (kan sikkert laves med hjemmelavet også)
Et drys hørfrø, sesam kerner og solsikkekerner.
Bagepulver og salt
Det hele skal gerne give en grødet konsistens.
I mikroovnen i ca 80 sekunder.

Rist evt. I brødristeren.

Man kan selvfølgelig smage mandelmelet en del, men fyldet skulle gerne opveje dette ;)

Smurte med smør, og fyldte smeltet cheddar ost på og spegepølse - toppet med agurk - mums.



fredag den 13. juni 2014

Lækker LCHF kage med æble/kanel

I sidste uge lavede jeg en lækker "wienerbrødsstang" LCHF med æble og kanel.
Den oprindelige opskrift var lidt for sød, så jeg har rettet til efter min smag :)

Dej:
140 g revet, mozarella
1 tsk smør
1-1/2 spsk Sukrin Gold
5 spsk hjemmemalet mandelmel
3 spsk kokosfiber
1/2 tsk vaniljepulver
1 æg

Remonce:
50 g smør ved stuetemperatur
50 g hjemmehakket mandelmel
20 g Sukrin Gold

Fyld
1 tyndt skåret æble
kanel

Smelt osten, smørret, vanilje og Sukrin i en gryde. 
Tag derefter gryden af varmen og rør de øvrige ingredienser i til du har en ensartet, glinsende bold. (Min blev ikke helt så fin)
Rul ud i en firkant så dejen er ca 2-3 mm tyk.
Skær siderne i strimler men efterlad en bund i midten til fyldet.

Remonces laves ved at blande ingredienserne.

Læg remoncen på midten, fordel æblerne oven på, drys med kanel, og flet strimlerne over fyldet – siderne først, enderne til sidst.

Bag ved 160 grader i ca 25 minutter eller til den er sprød og lysebrun

Mit billede er ikke så godt, og den var heller ikke så fin, men smagte fantastisk :)


Oprindelig opskrift og bedre billeder findes her:

http://johannecharnock.wordpress.com/2014/05/31/blabaer-wienerbrod-lchfstyle/

mandag den 2. juni 2014

Nem lækker og fyldig chokolade kage

Lavede igår en Gateau Marcel - en chokolade kage hvor du bager den ene halvdel af dejen kun - derudover består opskriften kun af smør, chokolade, æg og sukker.
Den er derfor også nem at lave som LCHF da sukker bare skiftes ud med sukrin.
Den er tung og heftig og skal nok spises med en klar vanilje is eler lign.


onsdag den 28. maj 2014

LCHF - blomkål... Blomkålsmos

Blomkål er meget brugt i LCHF verden, men det er bare en grøntsag jeg ikke kan med - blomkålspizza var virkelig en forfærdelig oplevelse :(
Men men - så lavede jeg lasagne hvor "bechamel" sovsen var lavet på en masse smør, og blomkål, og det smagte godt :P - så igår kogte jeg mine blomkål møre, smed næsten en halv pakke smør i, en god sjat fløde, salt og peber - og så blendede jeg den helt fint.
MUMS - spiste den til kødsovs i stedet for pasta og det smagte super lækkert - så endelig fandt jeg på noget at bruge blomkål til :)