lørdag den 13. oktober 2012

MUMS..

Så fik jeg lavet snegle, 03 for udseende men en solid 10 for smag :)

Man behøver nok ikke "rigtig" wienerbrødsdej til snegle, men lavede et par croissant'er samtidig :)

Ingredienser:
Wienerbrødsdej.
50 g gær
100 g smør
2 dl mælk
¼ tsk salt
2 spsk sukker
1 tsk kardemomme
1 æg
500 g mel
150 g koldt margarine

How to:
Smuldr gæren op i en stor røreskål. Smelt smørret i en lille gryde og hæld derefter mælken i. Lad den lune med til det hele er lunkent og hæld det derefter over gæren. Rør til gæren er opløst og rør så salt, kardemomme, sukker og æg i. Tilsæt melet gradvist og ælt kun lige akkurat så meget i, at den slipper skålen og er elastisk. Lad dejen hvile til den begynder at hæve op – ca. 1 time.

Ælt dejen igennem og rul den ud til et rektangel der er 1½-2 cm tyk. Skær de 150 g smør (til at rulle ind i dejen) i tynde skiver, evt. med en ostehøvl og fordel dem i et jævnt lag på ⅔ af dejen, hold 2 cm fri i yderkanten. Fold dejen sammen i 3 lag, så den del uden smør er i midten. Klem dejen sammen så den lukker helt tæt i kanterne og lad den hvile koldt i 10 min.

Rul forsigtigt dejen ud igen, fold den i 3 lag og lad den hvile koldt i 10 min. Dette gentages 3 gange så den færdige dej kommer til består af 27 lag i alt.

Hver gang dejen rulles ud vendes den en kvart omgang, så rulleretningen ændres, ligesom den hviler 10 min. i køleskabet mellem hver udrulning.

- til snegle:
Lige dele margarine og sukker, 1-1/2 tsk. Kanel.

Rul dejen forsigtigt ud, smør remonce på, rul sammen (her fik jeg ikke trykket den fast nok sammen - så mine snegle gik lidt fra hinanden)
Skær stykker af ca 2 cm tryk dem flade- bages i midten ca 15 min ved 180 grader.

Køl af og på med glasur.

3 kommentarer:

  1. De smager vildt lækkert :) og jeg fangede lidt fif til næste gang :) så øvelse gør mester.. Håber jeg :)

    SvarSlet
  2. Mmmm....... Ej hvor ser de lækre ud! Den opskrift må jeg lige prøve ;o) Heldigt at jeg eeeelsker at bage og smage ;o)

    SvarSlet