Når jeg skal lave boller som ikke hæver natten over er denne opskrift et hit - de bliver bløde og saftige, men stadig uden en masse æg og smør ;)
Ingredienser:
500 g hvedemel
300 g havregryn
150 g grahamsmel
(Solsikke kerner)
50 g gær
4 dl vand
2-3 dl yoghurt naturel
2 spsk olie
3 tsk salt
1 spsk sukker
Sådan: opløs gæren i lunken vand og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt til en glat og smidig dej der skal føles blød. ( min bliver rimelig fast, men dog lidt våd)
Lad hæve i 45 min
Form 20 boller
Efterhæve i 30 min - pensl med yoghurt, eller vand.
Bages ca 15 min ved 200 g (180 varmluft)
Jeg lavede dem i dag, og de blev super lækre. Dem kommer jeg helt sikkert til at lave mange gange! :)
SvarSletMin dej blev også forholdsvis fast, men bollerne blev bløde og lækre.