Vi har nydt den lange weekend, hygget inde, leget ude og gået ture :)
Der er bagt rugbrød og bygget med lego :)
Søndag står på hygge, manden er taget på job og er alene med ungerne.
Jeg tænker en god lang gåtur og så hjem og hygge tegnefilm med den store imens den lille sover.
Der skal ligges tøj på plads og ryddes op i mellem hyggen, og der skal lades op til hverdag i morgen.
Vi startede morgenen med pandekager til ungerne, og skyr med vanilie og sukker til mig Mmmm :)
søndag den 28. april 2013
fredag den 26. april 2013
Rugbrød uden surdej
Jeg bager ikke ofte rugbrød så har ikke sur dej, når jeg vil bage er det som regel her og nu, så det med at lave sur dej dagen før fungerer ikke så godt for mig :)
1 Solsikke rugbrød og 16 rugklappere:
Tid ca. 3 timer i alt
Ingredienser:
450 g skårne rugkerner(jeg købte nogle der var blødt op og lige klar)
700g rugmel
590 g hvedemel
125 g solsikkekerner
6 dl vand
1 l a38
50 g gær
5 tsk salt
2 tsk sirup (opskriften siger mørk, jeg brugte lys da jeg havde en liggende.
Kog vand knækkede rugkerner (hvis de ikke er klar) og solsikkekerner i ca 5 min.
Lad det køle lid og tilsæt a38 - når det er håndvarmt tilsæt gær (mit var koldt så jeg rørte gæren ud i 1/2 dl varmt vand først )
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt roligt og grundigt i ca 10 min - gerne på maskine.
Lad dejen hæve lunt i 45 min.
Fordel 1/2 dejen i en rugbrøds bageform 1/2-1 cm under kanten. Glat dejen og prik huller med en gaffel.
Skal hæve 30 min. (Jeg lod den hæve lunt i 30 min og derefter på køkkenbordet til rugklapperne var færdig bagt )
Den anden halvdel dej hældes i en smurt bradepande (jeg havde bare bagepapir under) glattes ud og skæres i 16 firkanter.
Hæves i 45 min.
Rugklappere bages 20-25 min ved 200g varmluft.
Rugbrød
pensles med vand og drys med solsikke kerner.
Bages 11/4 time på nederste rille
I en 200 g varm ovn som skrues ned til 185 g varmluft.
1 Solsikke rugbrød og 16 rugklappere:
Tid ca. 3 timer i alt
Ingredienser:
450 g skårne rugkerner(jeg købte nogle der var blødt op og lige klar)
700g rugmel
590 g hvedemel
125 g solsikkekerner
6 dl vand
1 l a38
50 g gær
5 tsk salt
2 tsk sirup (opskriften siger mørk, jeg brugte lys da jeg havde en liggende.
Kog vand knækkede rugkerner (hvis de ikke er klar) og solsikkekerner i ca 5 min.
Lad det køle lid og tilsæt a38 - når det er håndvarmt tilsæt gær (mit var koldt så jeg rørte gæren ud i 1/2 dl varmt vand først )
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt roligt og grundigt i ca 10 min - gerne på maskine.
Lad dejen hæve lunt i 45 min.
Fordel 1/2 dejen i en rugbrøds bageform 1/2-1 cm under kanten. Glat dejen og prik huller med en gaffel.
Skal hæve 30 min. (Jeg lod den hæve lunt i 30 min og derefter på køkkenbordet til rugklapperne var færdig bagt )
Den anden halvdel dej hældes i en smurt bradepande (jeg havde bare bagepapir under) glattes ud og skæres i 16 firkanter.
Hæves i 45 min.
Rugklappere bages 20-25 min ved 200g varmluft.
Rugbrød
pensles med vand og drys med solsikke kerner.
Bages 11/4 time på nederste rille
I en 200 g varm ovn som skrues ned til 185 g varmluft.
fredag den 19. april 2013
Jeg er begyndt at skrive igen.
Pludselig kom lysten over mig og fingrene kom til tasterne, min bog fik en forside, og en ny karakter. Den nye person skal give bogen det ekstra som gør at man vender næste side, det der gør at man kravler op af spændings bakken.
Jeg er fyldt med glæde og nervøsitet. Tænk hvis den bliver til noget min bog, vil nogen læse den? Vil de lide den, og hvad vil familien sige - selvom der er en del fiktion i bogen er den jo baseret på mig, mig og de ting jeg har oplevet i mit liv - ikke alt er rygklap til venner og famile - noget af det vil være hård læsning... Men jeg håber af hele mit hjerte at jeg bliver færdig, at nogen vil udgive den og ikke mindst at nogen vil købe den... Og så håber jeg at den bliver læst med forståelse...
Jeg overvejer at ligge uddrag af bogen på bloggen, men nu må vi se - det kræver lidt mere skrivning først :)
Jeg elsker at skrive, og jeg ville ønske jeg havde mere tid til det, mere tid hvor hjernen er frisk og vågen, og ikke fra kl.21-23 om aftenen ;)
Jeg tror jeg er halvvejs nu, og det er godt et år siden jeg startede, så der er længe endnu :)
Jeg er fyldt med glæde og nervøsitet. Tænk hvis den bliver til noget min bog, vil nogen læse den? Vil de lide den, og hvad vil familien sige - selvom der er en del fiktion i bogen er den jo baseret på mig, mig og de ting jeg har oplevet i mit liv - ikke alt er rygklap til venner og famile - noget af det vil være hård læsning... Men jeg håber af hele mit hjerte at jeg bliver færdig, at nogen vil udgive den og ikke mindst at nogen vil købe den... Og så håber jeg at den bliver læst med forståelse...
Jeg overvejer at ligge uddrag af bogen på bloggen, men nu må vi se - det kræver lidt mere skrivning først :)
Jeg elsker at skrive, og jeg ville ønske jeg havde mere tid til det, mere tid hvor hjernen er frisk og vågen, og ikke fra kl.21-23 om aftenen ;)
Jeg tror jeg er halvvejs nu, og det er godt et år siden jeg startede, så der er længe endnu :)
onsdag den 17. april 2013
Foråret er kommet.... Endelig
Endelig blev det lunt i vejret, endelig kunne drengene smide deres flyverdragter og endelig er det tid til at finde sandaler og kjoler frem. Aaaah
Jeg kan føle mærke og dufte det- solen og varmen, det gør godt, helt helt inde.
Børnene er ude og lege hele dagen, vi kan gå tur efter aftensmaden, og alt elektronik er minimeret.
Jeg kan ikke fjerne det helt, for jeg vil ikke :D jeg elsker min Tlf, min iPad og mit tv. Men jeg elsker også den friske luft bøger og hygge.
Så foråret skal bruges til at kombinere det hele, ude så meget som muligt, men liv til at slappe af med tv når behovet er der - jeg har lovet mig selv, og MyminMy
At når den serier jeg ser på netflix er færdig (er på sidste sæson) så går jeg igang med min bog - afdeling Q har ligget og ventet på mig siden nytår - og fy skamme at den ikke er læst... Men nu - altså lige om lidt, skal det være.
Nå, tilbage til foråret, for dette forår sker der noget nyt hos os, den store begynder til fodbold, en tosset fodbold mor som jeg glæder sig helt vildt :)
Sæson start blev rykket lidt pga banerne men om 2 uger går det løs - er spændt på
om han kan hitte ud af det.
Den lille skal lære at køre på løbecykel, og den store skal lære at køre på sin cykel - hold da op med ting vi skal :) og jeg glæder mig, byder det velkommen, det hele - bare kom an :)
Jeg kan føle mærke og dufte det- solen og varmen, det gør godt, helt helt inde.
Børnene er ude og lege hele dagen, vi kan gå tur efter aftensmaden, og alt elektronik er minimeret.
Jeg kan ikke fjerne det helt, for jeg vil ikke :D jeg elsker min Tlf, min iPad og mit tv. Men jeg elsker også den friske luft bøger og hygge.
Så foråret skal bruges til at kombinere det hele, ude så meget som muligt, men liv til at slappe af med tv når behovet er der - jeg har lovet mig selv, og MyminMy
At når den serier jeg ser på netflix er færdig (er på sidste sæson) så går jeg igang med min bog - afdeling Q har ligget og ventet på mig siden nytår - og fy skamme at den ikke er læst... Men nu - altså lige om lidt, skal det være.
Nå, tilbage til foråret, for dette forår sker der noget nyt hos os, den store begynder til fodbold, en tosset fodbold mor som jeg glæder sig helt vildt :)
Sæson start blev rykket lidt pga banerne men om 2 uger går det løs - er spændt på
om han kan hitte ud af det.
Den lille skal lære at køre på løbecykel, og den store skal lære at køre på sin cykel - hold da op med ting vi skal :) og jeg glæder mig, byder det velkommen, det hele - bare kom an :)
tirsdag den 9. april 2013
Udvidet min horisont.. Sticks n sushi
I går skulle jeg mødes med 3 fantastiske piger/damer/kvinder (hvad siger man hunkøn fra 25-30??) fra mit Elevhold.
Vi er ude og spise sammen en gang i kvartalet ca, og igår faldt valget på sticks n sushi på 12 sal i Tivoli hotellet.
Jeg spiser ikke sushi, og kommer generelt sjældent på så "fine" steder :) så det var en spændende oplevelse.
Først ankommer jeg til hotellet og tager den fancy elevator op på 12 sal.
Her bliver jeg taget imod, min jakke bliver taget og jeg bliver vist til bordet - med en fantastisk udsigt over byen.
Så får jeg en varm vaskeklud til hænderne - wow...
Jeg fik super lækker kylling og ris, og edermame bønner - en grøn grøntsag jeg faktisk kunne lide :) stort hit.
Jeg drak 2 glas lækker juice til maden, spiste en lille creme brulé til dessert sammen med en Chai Latte, og kom af med 312 kr. Det syntes jeg ikke var dyrt.
Jeg havde en fantastisk oplevelse både med atmosfæren og maden.
Mit selskab var uden tvivl også medvirkende til en fantastisk aften, det er altid skønt lige at ses og vende verden :)
Har man ikke været på sticks n sushi bær man klart prøve det, også selvom man ikke spiser sushi :)
Vi er ude og spise sammen en gang i kvartalet ca, og igår faldt valget på sticks n sushi på 12 sal i Tivoli hotellet.
Jeg spiser ikke sushi, og kommer generelt sjældent på så "fine" steder :) så det var en spændende oplevelse.
Først ankommer jeg til hotellet og tager den fancy elevator op på 12 sal.
Her bliver jeg taget imod, min jakke bliver taget og jeg bliver vist til bordet - med en fantastisk udsigt over byen.
Så får jeg en varm vaskeklud til hænderne - wow...
Jeg fik super lækker kylling og ris, og edermame bønner - en grøn grøntsag jeg faktisk kunne lide :) stort hit.
Jeg drak 2 glas lækker juice til maden, spiste en lille creme brulé til dessert sammen med en Chai Latte, og kom af med 312 kr. Det syntes jeg ikke var dyrt.
Jeg havde en fantastisk oplevelse både med atmosfæren og maden.
Mit selskab var uden tvivl også medvirkende til en fantastisk aften, det er altid skønt lige at ses og vende verden :)
Har man ikke været på sticks n sushi bær man klart prøve det, også selvom man ikke spiser sushi :)